30 päivän palautusoikeus

2-4 päivän toimitus - näe vaihtoehdot

Helppo palautus ja vaihto

Safiiri kihlasormukset: Sirppisormus: Täydellinen opas: Täydellinen opas

Keskellä oleva safiiri voi olla hyvä valinta kihlasormukseen, jos haluat kihlasormuksen, joka ei tule liian kalliiksi, mutta et myöskään halua tinkiä laadusta.
Julie Abelstedt
Abelstedtin perustaja

Minulta kysytään usein, mitä safiiri tarkoittaa, onko safiiri sopiva valinta kihlasormukseen ja mitä se maksaa. Ymmärrän. Kun otetaan huomioon, että timantti on ollut perinteinen valinta kautta historian, jo se, että pohditaan, pitäisikö keskuskivi vaihtaa safiiriin, herättää paljon kysymyksiä. Siksi päätin istua alas ja kirjoittaa täydellisen oppaan safiireista kaikissa väreissä. Nauti!

Miksi safiiri on hyvä valinta kihlasormukseksi

Keskellä oleva safiiri voi olla hyvä valinta, jos haluat sormuksen, joka ei ole liian kallis mutta jonka laadusta et halua tinkiä. Safiiri on timantin, rubiinin (joka on punainen safiiri) ja smaragdin kaltainen jalokivi. Kun ajattelet safiireja, ajattelet luultavasti tummansinistä, kuninkaallista jalokiveä. Safiireja on kuitenkin sateenkaaren eri väreissä – jopa valkoisina, kuten Abelstedtin valikoimassa. Valkoiset safiirit ovat kaikista safiireista kalleimpia ja harvinaisimpia. Jotkut valkoiset safiirit voivat olla jopa kalliimpia kuin valkoiset timantit, mistä kerron lisää myöhemmin.

Olen itse hyvin ihastunut safiireihin ja uskallan paljastaa, että olen valinnut oman kihlasormukseni keskikiveksi valkoisen safiirin. Olin kuitenkin aluksi hyvin epävarma, sillä perinteisellä timantilla on varmasti myös etunsa safiiriin verrattuna. Tästä syystä olen päättänyt kirjoittaa tämän täydellisen oppaan safiireista, jonka toivon neuvovan sinua A:sta B:hen. Jos olet pulassa sen suhteen, pitäisikö valita timantti vai safiiri, olen kirjoittanut erillisen oppaan tästä aiheesta täällä.

Mistä safiiri on tehty?

Palataanpa hieman peruskoulun kemian aikaan ja muistellaan jaksollista järjestelmää. Kaikki jalokivet on valmistettu luonnossa esiintyvistä aineista, jotka koulun opettajasi luultavasti sai sinut muistamaan, mutta safiireissa on se jännittävä puoli, että pieni annos ylimääräistä ainetta voi luoda täysin erilaisen värin.

Safiirit koostuvat pääasiassa korundimineraalista. Kun korundia sekoitetaan pieniin annoksiin muita alkuaineita, se muuttuu lähes kaikiksi värisävyiksi asteikolla. Hassu fakta: rubiini on itse asiassa vain punainen korundi – rubiini viittaa yksinkertaisesti sen punaiseen väriin, joten se ei ole täysin erilainen jalokivi kuin safiiri, kuten ihmiset yleensä uskovat.

Safiirit väreissä

Tässä kerrotaan, miten safiirin värit ovat syntyneet:

Valkoiset safiirit ovat puhdasta korundia ilman epäpuhtauksia ja muita aineita. Ne näyttävät värittömiltä, ja ne voidaan siksi melkein sekoittaa timanttiin.

Keltaiset safiirit saavat kultaisen lämpimän värinsä pienistä rautamääristä.

Siniset safiirit saavat sinisen värinsä korundiin sekoittuneesta titaanista ja raudasta.

Vaaleanpunaiset safiirit syntyvät pienistä määristä kromia.

Oranssit safiirit on valmistettu raudan ja kromin sekoituksesta.

Eri sävyisiä vihreitä safiireja valmistetaan eri määriä rautaa ja titaania sisältävillä aineilla.

Safiirin kestävyys ja kovuus

Safiirin kovuus on Mohsin asteikolla 9 kymmenestä, kun taas timantin kovuus on 10. Jos haluat värillisen kiven, joka täyttää kaikki kestävyyttä, kauneutta ja värivalikoimaa koskevat vaatimukset, suosittelen safiiria, koska se on toiseksi vaikein luonnonkivi timantin jälkeen, mikä tekee siitä erittäin naarmunkestävän ja täydellisen valinnan jokapäiväiseen käyttöön, mikä tekee siitä myös loistavan valinnan arvokkaaseen kihlasormukseen.

Mitä safiiri maksaa?

Viime aikoina safiirit ovat alkaneet kasvattaa suosiotaan kihlasormuksissa ja kalliissa koruissa timanttien sijaan, osittain edellä mainitusta syystä, mutta hinta ja suuri värivalikoima ovat suurin syy. Valkoisen safiirin valtava etu timanttiin verrattuna on hinta. Jos tarkastellaan 1 karaatin timanttia, se voi helposti maksaa 4 000-5 000 dollaria, kun taas samankokoisen valkoisen safiirin voi usein ostaa alle 1 500 dollarilla. Jos siis etsit suurempaa kiveä, on mahdollista, että pidät safiirista enemmän.

Mitä safiiri symboloi?

Monien lähteiden mukaan safiirien uskotaan symboloivan kuninkaallisten viisautta, hyveellisyyttä, onnea ja pyhyyttä. Kihlasormuksessa safiiri merkitsee myös uskollisuutta ja vilpittömyyttä. Monta vuotta sitten sanottiin, että safiirin heijastus teki taivaasta sinisen. Tyypillisin safiiri on tummansininen, mutta nykyään kaikki värit ovat yhtä suosittuja, ja valkoisesta safiirista on tullut hitti valkoisen timantin sijasta.

Safiiri on syyskuun syntymäkivi. Jos parempi puoliskosi on syntynyt syyskuussa tai jos teistä tuli virallisia tuossa kuussa, safiiri voisi olla söpö symboli juhlistaa sitä.

Lisäksi safiireja on helpompi hankkia eettisesti ja ne ovat vähemmän haitallisia ympäristölle. Kuten useimmat muutkin värilliset jalokivet, safiireja on paljon helpompi louhia kuin timantteja. Lähes 85 prosenttia värillisistä jalokivistä louhitaan käsin ilman suuria poria. Samalla ne louhitaan usein pienemmistä kaivoksista, ja siksi on helpompi saada suora yhteys valmistajaan ja siten tietää, että matka kaivoksesta leikkaukseen on ollut asianmukainen.

Safiirin louhinta

Safiirin laatu

Kun puhutaan timanteista ja niiden laadusta, tarkastellaan usein neljää C:tä: leikkaus, kirkkaus, karaatti ja väri. Mutta safiirien kaltaisten jalokivien kohdalla ei katsota täsmälleen samoja asioita. Tarkastelen joka tapauksessa jokaista niistä:

Poikki: Toisin kuin timantit, safiirille ei ole olemassa vakiohiontaa eikä tiettyä leikkausta, joka tekee safiirista kauniimman. Hionta ei siis ole tekijä, jota pidetään safiirin laadun mittarina.

Selkeys: Timantit tutkitaan suurennuslasilla sulkeumien varalta 11-kertaisella suurennoksella, mutta tämä ei ole safiirien kohdalla normaali vakiomenettely. Syynä tähän on se, että ne muodostuvat monista eri mineraaleista, jotka jäävät helposti safiirin sisälle, ja siksi useimmissa safiireissa on pieniä virheitä ja sulkeumia. Siellä on lähes mahdotonta liikkua.

Safiirin kirkkauden perimmäinen mittari on se, onko se ”silmänpuhdas” (eli siinä ei ole paljain silmin havaittavia sulkeumia). Safiireissa on yleensä paljon vähemmän sulkeumia ja vikoja, mikä johtuu niiden syvyydestä ja väristä.

Jos löydät täysin virheettömän safiirin, se on todennäköisesti luotu laboratoriossa. Lähes täydellisen kirkkaat safiirit ovat erittäin harvinaisia ja huikean kalliita.

Karatti: Tässä puhutaan kiven painosta ja koosta. Safiirit ovat timantteja raskaampia ja siksi. 1 karaatin timantti näyttää suuremmalta kuin 1 karaatin safiiri. Siksi safiirit mitataan usein millimetreinä eikä karaatteina. Yhden karaatin pyöreän safiirin halkaisija on noin 6 mm, kun taas yhden karaatin pyöreän timantin halkaisija on noin 6,5 mm.

Kun siis tarkastelet safiirien kokoja, sinun pitäisi katsoa millimetrejä karaatin sijasta.

Neljäs C: safiirin väri

Safiiri on valmistettu alumiinioksidista, jolla on trigonaalinen kiderakenne. Sitä on saatavana lukemattomia sävyjä, kuten valkoinen, violetti, vihreä, keltainen, oranssi, vaaleanpunainen, violetti ja välivärit. On myös osittain värillisiä safiireja, joissa on eri värien yhdistelmiä. Joissakin safiireissa väri muuttuu, useimmiten sinisestä päivänvalossa tai loisteputkivalossa violetiksi hehkulampun valossa. Safiirit voivat olla jopa harmaita, mustia tai ruskeita.

Jalokivien väri voi olla sekä uskomattoman jännittävä että hieman hankalasti lähestyttävä. Värivaihtoehtoja on monia, ja se voi olla melko ylivoimaista, mutta useimmat ihmiset valitsevat värit: valkoinen, sininen, kulta tai samppanja. Väri on aina henkilökohtainen mieltymys, eikä mikään väri ole mielestäni toista parempi. Luonnonväristen kivien kauneus on siinä, että ne ovat Äiti Maan sanelemia, joten et löydä kahta samanlaista luonnon safiiria – jalokivesi on täysin ainutlaatuinen sinulle.

Valkoinen safiiri

Me kaikki tunnemme ja rakastamme kuuluisaa sinistä safiiria. Mutta kuten aiemmin mainitsin, safiiri voi olla myös väritön. Kuten timantit, myös värittömät safiirit ovat usein ”valkoisia” safiireja.

Luonnonvalkoiset safiirit ovat erittäin harvinaisia ja usein timantteja kalliimpia. Mutta kun katsot verkkoon tai kauppoihin, näet niitä paljon. Miksi? Koska useimmat valkoiset safiirit eivät ole oikeasti valkoisia. Yleensä nämä ovat keltaisia tai harmaita safiireja, joille on tehty lämpökäsittely tai kemiallinen käsittely värin parantamiseksi. Kuten voitte kuvitella, tämä laskee valkoisen safiirin arvoa.

Valkoisen safiirin kohdalla väri on tärkein tekijä. Mitä puhtaampi värittömyys, sitä parempi. Kun arvioit safiirin väriä, katso sitä paljain silmin ja katso, miellyttääkö kivi sinua. Tärkeintä on varmistaa, että väri on tasainen koko kivessä. Lämpökäsittelyn vuoksi on todennäköisempää, että safiirin sisällä oleva väri ei ole tasaisesti jakautunut. Jos väri on tasainen, kivi on arvokkaampi, sillä valkoisen safiirin epätasainen väri on yksinkertaisesti vähemmän houkutteleva.

Timantin ja valkoisen safiirin erot

Kun valkoista safiiria verrataan timanttiin, silmiin pistää muutama ero. Selvin ero on kipinä. Valkoiset safiirit kimaltelevat vähemmän kuin timantit, mutta tätä ei voi aina nähdä paljain silmin. Puhtauden suhteen safiireissa on yleensä enemmän pilkkuja kuin timanteissa. Mutta kuten tiedät, tämä voi vaihdella timantista toiseen. Safiirit myös vetävät puoleensa enemmän likaa, mikä tarkoittaa, että safiiri on puhdistettava useammin kuin timantti.

Safiirin käsittely

Lähes kaikki safiirit on lämpökäsitelty: eli niitä on kuumennettu erittäin korkeissa lämpötiloissa niiden värin tehostamiseksi ja kirkkauden parantamiseksi. Vuosisatojen ajan lämpöä on käytetty safiirien ulkonäön ja kiillon parantamiseen. Voit siis lähes aina olettaa, että jokainen ostamasi safiiri on lämpökäsitelty, ellei siinä selvästi mainita, että näin ei ole.

Lämpökäsittelyt ovat hyvin yleisiä jalokivissä, eikä niistä tarvitse olla huolissaan, sillä ne ovat yleisesti hyväksyttyjä ja turvallisia käytäntöjä. Tämä johtuu siitä, että vain noin 1 % safiireista on niin hyvälaatuisia, että lämpökäsittely voidaan jättää väliin.

Jos käytettäisiin vain se 1 % safiireista, jotka ovat riittävän hyvälaatuisia, jotta lämpökäsittelyä ei tarvitsisi käyttää, 99 % louhituista safiireista heitetään pois. Kysyntään ei siis mitenkään pystyttäisi vastaamaan, puhumattakaan siitä, että se olisi maapallon arvokkaiden luonnonvarojen uskomatonta tuhlausta.

Vaikka jalokivien keräilijät rakastavat käsittelemättömän safiirin koskematonta, luonnollista kauneutta, juhlimme myös käsittelyä, jonka ansiosta yhä useammat ihmiset voivat saada aidon safiirin.

Useimmin kysytyt kysymykset safiirikihlasormuksista

Safiiri on timantin jälkeen toiseksi suosituin valinta kihlasormuksen keskikiveksi. Safiirisormukset ovat paitsi kauniita myös kestäviä, ja kuten sanoin, ne ovat Mohsin kovuusasteikolla heti timantin jälkeen. Tämä tarkoittaa, että safiirisormus kestää vaurioita, vaikka sitä käytettäisiin päivittäin.

Minkä muotoisia safiireja voi olla saatavilla?

Safiirit ovat yleensä pyöreitä tai soikeita, mutta niitä voidaan myös saada suorakaiteen, päärynän tai neliön muotoisina.

Valkoinen safiiri sormukset

Tuleeko valkoinen safiiri tylsäksi ajan myötä?

Kun valkoinen safiiri likaantuu hieman, se voi menettää pienen osan kauneudestaan ja kimalluksestaan. Kiven puhdistaminen tuo kuitenkin sen kimalluksen takaisin.

Ovatko kaikki safiirit sinisiä?

Safiireja muodostuu luonnostaan kaikissa sateenkaaren väreissä sekä mustana ja värittömänä. Sinisen sävyt ovat varmasti tunnetuimpia, ja ne vaihtelevat tummasta, mustesinisestä, syvästä kuninkaansinisestä vaaleaan ruiskaunokinsiniseen. Sinivihreät, valkoiset, vaaleanpunaiset, vihreät ja keltaiset safiirit ovat myös suosittuja vaihtoehtoja kihlasormuksiin. Tiedetään, että rubiinit ovat myös safiireja. Ruby on vain punainen.

Kuinka paljon valkoinen safiiri on arvokas?

Valkoista safiiria on saatavana useina eri laatuina. Täysin kirkkaat kivet ovat melko harvinaisia, mikä nostaa niiden arvoa. Vaikka kirkkaat valkoiset safiirit näyttävät aidoilta timanteilta, niiden hinta on alhaisempi, usein kolmasosa samankokoisesta timantista, kun puhutaan suuremmista kivistä.

Ovatko safiirit arvokkaampia kuin timantit?

Safiirisormukset ovat hyvä valinta, jos etsit edullisempaa vaihtoehtoa kihlasormukseksi. Useimmat lajikkeet eivät maksa samaa kuin samankokoisen timantin hinta. Poikkeuksena tästä ovat erittäin harvinaisten värien, kuten padparadscha (persikanoranssi) ja verenpunainen rubiini, suuremmat yksilöt. Molempien arvo voi kilpailla samankokoisen timantin hinnan kanssa.

Mitkä mallit sopivat parhaiten safiirikihlasormuksiin?

Tyypillisesti safiirikihlasormuksissa on myös timantteja. Olipa kyseessä yksinäinen tai halomalli, timantit ovat usein mukana erottamassa safiirin keskimmäistä kiveä. Safiirit näyttävät henkeäsalpaavilta klassisissa, vintage- tai luonnon inspiroimissa malleissa, ja ne voivat olla näyttävä keskipiste modernimmissa tyyleissä.

Timantit sivukivinä

Suosittu valinta, jolla voit lisätä säihkettä suunnittelemaasi koruun, on lisätä pieniä sivutimantteja keskikiven ympärille. Olivatpa ne sitten halossa, ryppäässä tai nauhassa, useat pienemmät timantit voivat lisätä upeita yksityiskohtia ja herättää safiirisormuksesi eloon.

Safiiri kihlasormukset Abelstedtilta

Me Abelstedtillä olemme erikoistuneet tarjoamaan asiakkaillemme hienoimpia ja laadukkaimpia safiireja. Luonnolliset safiirimme tarjoavat todellista kauneutta, harvinaisuutta ja ylivoimaista arvoa muihin kaupan oleviin safiireihin verrattuna. Tarjoamme laajan valikoiman sinisiä safiireja, vaaleanpunaisia safiireja, keltaisia safiireja, valkoisia safiireja ja muita ainutlaatuisia luonnon safiireja. Kaikki safiirimme leikataan omassa työpajassamme ja asetetaan jokaiseen sormukseen käsin.

Etsitpä sitten lahjaa, sormusta jokapäiväiseen käyttöön tai safiirikihlasormusta, löydät mallistostamme täydellisen valinnan. Ja jos olet kiinnostunut suunnittelemaan erityisesti suunnitellun safiirisormuksen, voit aina ottaa yhteyttä minuun chatissa tai sähköpostitse. Sitten selvitämme asian yhdessä.

Liity Julie Abelstedtin korumaailmaan
Uusia kokoelmia, tyyliinspiraatiota, eksklusiivisia ennakkojulkaisuja ja paljon muuta.

Uusimmat tarinat

TÄNÄÄN

3 FOR 2

Lisää 3 ostoskoriin, saat kolmannen ilmaiseksi!

Nopea ja varma toimitus

Abelstedt tiimi pakkaa ja lähettää korusi, jotta sinulla on ne turvassa:

Suomi:2-4 arkipäivää
Euroopassa:
 2-4 arkipäivää
Yhdysvallat & Kanada: 3-5 arkipäivää
Muu maailma: 5-7 arkipäivää

Palauta 30 päivän sisällä – ei kysymyksiä!

Siinä epätodennäköisessä tapauksessa, että haluat palauttaa osan uusista Abelstedt-tuotteistasi, voit palauttaa käyttämättömät tuotteet 30 päivän kuluessa. Tarkista palautussivumme saadaksesi lisätietoja.

Arvostamme yksityisyyttäsi

Käytämme tällä sivustolla evästeitä mukauttaaksemme käyttökokemustasi ja analysoidaksemme liikennettämme. Napsauttamalla "Hyväksyn" hyväksyt kaikkien evästeiden käytön.

Julie Abelstedt
Voita 500 € koruja
Annan joka kuukausi ostosmatkan onnekkaalle Abelstedt Clubin jäsenelle. Rekisteröidy alla ja osallistu kuukausittaiseen kilpailuun.
Löydä sormuksen koko
Koko Sisähalkaisija (mm) Sisäympärysmitta (mm) US koko UK koko
XXXS 16.3 52 6 L
XXS 17.0 54 7 N
XS 18.0 57 8 P
S 18.8 60 9 R
M 19.6 62 10 T
L 20.4 65 11 V
XL 21.2 67 12 X
XXL 21.8 70 13 Z
Miten mitata

Nauhamenetelmä

1. Ota mukaan mittanauha, naru tai paperiliuska.

2. Kiedo se sen sormen ympärille, jossa käytät sormusta – jos olet luomassa sormuspinoa, mieti, mihin kohtaan sormusta sormessasi sormus istuu – ja merkitse kynällä, mihin se liittyy.

3. Aseta naru tai paperiliuska tasaiselle alustalle ja mittaa pituus viivoittimella merkkiin asti. Käytä yllä olevaa taulukkoa sovittaaksesi mitat lähimpään Abelstedtin sormuskokoon.

Measure finger for ring size

Mittaa olemassa oleva rengas

1. Valitse sormus, joka sopii jo valmiiksi hyvin sormeen.

2. Mittaa renkaan sisähalkaisija millimetreinä (mm).

3. Käytä yllä olevaa mittataulukkoa sovittaaksesi sormuksesi koon lähimpään Abelstedt-kokoon millimetreinä.

Measure ring size
Abelstedt Blue Box

Abelstedtin lahjavinkit

  • Jos olet kokojen välillä, valitse suurempi koko, jos sormus on leveä, ja pienempi koko, jos sormus on kapea.
  • Kokotaulukon kahden seuraavan koon välillä ei ole suurta eroa. Jos olet epävarma, kuuntele vaistoasi. Voit aina vaihtaa koon helpon palautusprosessimme kautta.

Palveluksessanne

Asiakaspalvelumme on aina valmis auttamaan. Keskustele kanssamme suorassa lähetyksessä tai lähetä meille sähköpostia.

Löydä sormuksen koko
Koko Sisähalkaisija (mm) Sisäympärysmitta (mm) US koko UK koko
XXS 15.3 48 4.5 I
XS 15.9 50 5.5 K
S 16.5 52 6 L
M 17.3 54 7 N
L 17.7 56 7.5 O
XL 18.5 58 8.5 Q
XXL 19.1 60 9 S
Miten mitata

Nauhamenetelmä

1. Ota mukaan mittanauha, naru tai paperiliuska.

2. Kiedo se sen sormen ympärille, jossa käytät sormusta – jos olet luomassa sormuspinoa, mieti, mihin kohtaan sormusta sormessasi sormus istuu – ja merkitse kynällä, mihin se liittyy.

3. Aseta naru tai paperiliuska tasaiselle alustalle ja mittaa pituus viivoittimella merkkiin asti. Käytä yllä olevaa taulukkoa sovittaaksesi mitat lähimpään Abelstedtin sormuskokoon.

Measure finger for ring size

Mittaa olemassa oleva rengas

1. Valitse sormus, joka sopii jo valmiiksi hyvin sormeen.

2. Mittaa renkaan sisähalkaisija millimetreinä (mm).

3. Käytä yllä olevaa mittataulukkoa sovittaaksesi sormuksesi koon lähimpään Abelstedt-kokoon millimetreinä.

Measure ring size
Abelstedt Blue Box

Abelstedtin lahjavinkit

  • Jos olet kokojen välillä, valitse suurempi koko, jos sormus on leveä, ja pienempi koko, jos sormus on kapea.
  • Kokotaulukon kahden seuraavan koon välillä ei ole suurta eroa. Jos olet epävarma, kuuntele vaistoasi. Voit aina vaihtaa koon helpon palautusprosessimme kautta.

Palveluksessanne

Asiakaspalvelumme on aina valmis auttamaan. Keskustele kanssamme suorassa lähetyksessä tai lähetä meille sähköpostia.

Jäät paitsi
Black Friday
30% ALUS KAIKESTA
Tilaa, jotta pääset alkuun myyntiin.
Kiitos!
Sinulla on nyt ennakkokäyttöoikeus.
Kopioi alla oleva alennuskoodi ja saat 30% alennuksen koko myymälästä!
BF100
Kiitos, että olet osa korumaailmaamme!
Kopioi alla oleva alennuskoodi ja saat 10% alennuksen ensimmäisestä ostoksestasi.
105ABEC