30 päivän palautusoikeus

2-4 päivän toimitus - näe vaihtoehdot

Helppo palautus ja vaihto

Suosituimmat kihlasormukset Tietojemme mukaan

Viimeisin kyselytutkimukseni osoitti joitakin odotettuja ja joitakin yllättäviä tuloksia.
Julie Abelstedt
Abelstedtin perustaja

Minulta kysytään usein, mikä kihlasormuksen malli on suosituin. Joten päätin ottaa siitä selvää. Yleensä en suosittele, että valitset vain suosituimman mallin, koska kihlasormuksen pitäisi sopia tyyliisi, persoonallisuuteesi ja unelmiisi. On kuitenkin eräänlainen varmuus siitä, että valittu malli on suosittu muiden keskuudessa. Ainakaan et ole täysin hukassa, jos etsit kihlasormusta paremmalle puolellesi ja olet hieman hukassa hänen mieltymystensä suhteen.

Kihlasormusten trendi muuttuu vuosi vuodelta, vaikkakaan ei yhtä paljon kuin vaateteollisuudessa. Korut ovat usein muotoilultaan klassisempia, ja niin ovat myös kihlasormukset. Samat klassiset mallit ovat olleet jatkuvasti suosittuja 1800-luvulta lähtien, eivätkä korujätitkään ole muuttaneet mallejaan moneen vuoteen.

Saadakseni lisätietoja suosituimmista kihlasormuksista vuonna 2022 tein laajan kyselyn yli 1000 vastaajalle, jotka olivat olleet kihloissa helmikuusta joulukuuhun 2021. Tulokset ovat kuvaavia.

Abelstedtin tiedot osoittavat, että 84 prosentissa kaikista myydyistä kihlasormuksista on kirkas, valkoinen keskikivi, joko valkoinen timantti tai valkoinen safiiri. Tästä määrästä 56 prosentissa ostetuista kihlasormuksista on kiviä kihlasormuksen sivussa ja halo, jossa on pieniä timantteja keskuskiven ympärillä, kun taas 29 prosenttia valitsee solitaire-kihlasormuksen ilman pieniä timantteja keskuskiven ympärillä.

Halo-kihlasormus on siis suositumpi kuin solitaire-kihlasormus. Voit nähdä näiden kahden eron tästä:

Solitaire kihlasormus

Halo kihlasormus

Mikä on suosituin kihlasormus juuri nyt?

Viime vuosina olemme nähneet melko harvojen valitsevan smaragdihiontaisen keskikiven, jossa on timantteja nauhan sivussa ja sitten kaksinkertainen halo, jossa on timantteja keskikiven ympärillä. Suuret sosiaaliset vaikuttajat, kuten Mathilde Gøhler ja Disney-tähti Clara Marz, on molemmat nähty Abelstedtin smaragdihiontaisen timantti- ja safiirisormuksen kanssa, mikä on tietysti auttanut tekemään tästä mallista erityisen hitin kihlajaismallistossamme.

Suosituin kihlasormuksen keskikivi on Round Cut -leikkaus.

Vaikka monet valitsevat luovemman muodon ja leikkauksen, erityisesti pyöreä leikkaus on leikkaus, joka ei koskaan mene pois muodista ja joka todennäköisesti tulee aina olemaan suosituin kihlasormus. Tutkimukseni mukaan 42 prosentilla on tämäntyyppinen kihlasormus, jossa on pyöreäksi hiottu kivi. Pyöreähiontainen hionta on ajaton, monipuolinen ja tarjoaa paljon kimallusta. Pyöreä hionta on alhaalta kartiomainen, jotta valo pääsee mahdollisimman hyvin takaisin timantin tai safiirin yläosan läpi, mikä näyttää hyvältä kaikissa valoissa ja ympäristöissä. Pyöreä leikkaus on aina klassikko.

Kihlasormusten uusi trendi on soikea leikkaus

Näetkö sinäkin ovaalinmuotoisen kihlasormuksen joka kerta, kun avaat Instagramin? Jos näin on, et ole yksin. Ovaalihiontainen timantti tai safiiri on saavuttanut suuren suosion viime vuosina. Tutkimukseni mukaan jopa 18 prosentissa on soikea keskikivi. Tämä on lähes 20 prosentin kasvu vuodesta 2020, ja vuonna 2014 luku oli vain 2 prosenttia.

Kuka tietää? Ehkä jonain päivänä soikeaksi hiottu keskikivi ohittaa pyöreäksi hiotun kiven. Vaikka pyöreä kivi on edelleen kihlasormusten kärkipäässä, on käynyt ilmi, että se saattaa olla laskussa. Vaikka jopa 42 prosentilla on kihlasormus, jossa on pyöreä kivi, tämä luku on laskenut 3 prosenttiyksikköä viime vuodesta, ja näyttää siltä, että käyrä on alkanut laskea entisestään.

Miksi soikeasta kihlasormuksesta on tullut niin suosittu? Vastaus löytyy tietenkin suurista julkkiksista. Blake Lively oli yksi ensimmäisistä, joka esitteli suuren soikean kihlasormuksensa vuonna 2012. Sittemmin yhä useammat julkkikset ovat omaksuneet saman suositun leikkauksen. Tähdillä, kuten Ariana Grandella, Hailey Bieberillä, Kim Kardashianilla ja Kourtney Kardashianilla, on ovaalinmuotoiset kihlasormukset, eikä se varmasti haittaa leikkauksen suosiota.

Sen lisäksi, että monet julkkikset ovat hyväksyneet soikean leikkauksen, se voi tehdä myös jotain muuta: se voi antaa illuusion sormen pidentymisestä pitkänomaisen muotonsa ansiosta. Muoto saa myös kiven karaatin näyttämään suuremmalta kuin se todellisuudessa on. Jos timantin tai safiirin ympärille lisätään halo tai ehkä kaksinkertainen halo, se näyttää vielä suuremmalta. Soikea muoto on erityisen kaunis, jos kihlasormuksen viereen halutaan laittaa lisää sormuksia, kuten nauhasormuksia. Se antaa kauniin yleisilmeen, kun soikea kivi istuu hieman muiden sormusten yläpuolella sormessa.

Seuraavaksi soikean hionnan jälkeen tulee prinsessahionta (neliön muotoinen timantti tai safiiri). Se on siis kolmanneksi suosituin leikkaus. 10 % kaikista vastaajista on valinnut prinsessaleikkauksen. Tämän jälkeen on olemassa tyynyleikkaus ja päärynäleikkaus, joissa kummassakin on noin 6 %.

Kihlasormuksen suosituin jalometalli on valkokulta

Kun katsot kihlasormusta, huomaat luultavasti ensin keskikiven leikkauksen, ja todennäköisesti näet jonkin edellä mainituista leikkauksista. Ja kyllä, on totta, että keskikivi on sormuksen ilmeen kannalta ratkaisevin tekijä. Usko tai älä, mutta jalometallilla on itse asiassa suuri vaikutus kihlasormuksen ulkonäköön ja kestävyyteen. Esimerkiksi keltakultainen kihlasormus voi antaa timantille tai safiirille lämpimämmän hehkun kuin esimerkiksi platina.

Tutkimusteni mukaan suosituin jalometalli on kuitenkin valkokulta. 47 prosenttia vastaajista ilmoitti, että heillä on valkokultainen sormus, sitten kultainen ja sen jälkeen hopeinen. Platinaa ei käytetä Euroopassa yhtä paljon kuin esimerkiksi Yhdysvalloissa. Yhä useammat asiakkaat valitsevat kuitenkin keltakultaa.

Itse suosittelen valkokultaisen sormuksen valitsemista, jos sinulla on jalometallien ja timanttien peittämä malli, sillä kirkkaan värin ansiosta kivet erottuvat selkeämmin ja puhtaammin kuin keltakullasta.

Suosituimmat keskikivet kihlasormuksessa ovat timantit ja safiirit

Kun kyseessä on kihlasormuksen keskikivi, timantit ovat kestosuosikki. Kuten De Beers kerran markkinoi: ”Timantti on ikuinen”. Tietojeni mukaan 75 prosentissa kaikista kihlasormuksista on keskikivenä kirkas valkoinen timantti.

Timantti ei kuitenkaan ole ainoa jalokivi, joka iskee. 10 prosenttia vastaajista kertoi, että heidän kihlasormuksessaan on timanttien lisäksi jokin muu jalokivi, mikä tekee heidän sormuksestaan entistäkin ainutlaatuisemman. Tämä saattaa osoittaa, että kuluttajat ovat nyt kiinnostuneita löytämään timantille budjettiystävällisiä vaihtoehtoja, joilla on samalla eettisempiä ja kestävämpiä etuja.

Niistä, joilla ei ole timanttisormusta, safiiri on toiseksi suosituin valinta. Safiirien osuus kaikista jalokiviä sisältävistä kihlasormuksista on 17 %. Morganiitin ja opaalien osuus on noin 6 % ja smaragdien noin 3 %.

Viime kädessä kyse on siitä, että valitset sormuksen, joka on ainutlaatuinen tavalla, joka sopii täydellisesti sinulle tai kihlasormuksen saajalle. Vaikka pyöreähiontaiset timantit ja safiirit ovat jatkuvasti suosituimpia valintoja, monet pariskunnat kokeilevat muotoja, jotka ovat yhtä ainutlaatuisia kuin he itse. Uskon yleensä, että asiakkaamme eivät ole niinkään huolissaan siitä, että he sopivat ”laatikkoon”, vaan keskittyvät enemmän ainutlaatuiseen sormukseen, joka puhuttelee heitä ja heidän keskinäistä rakkauttaan.

Toivon, että oppaani ja keräämäni tiedot voivat antaa sinulle inspiraatiota ja tuoda sinut hieman lähemmäksi sitä, mikä päätös on sinulle oikea kihlasormusta ostaessasi.

Voit tutustua koko kihlasormusvalikoimaamme täällä. Kaikki Abelstedtin kihlasormukset koostuvat yleensä valkokullasta tai keltakullasta, jossa on timantteja ja safiirikeskuskivi kaikissa leikkauksissa. Jos haluat timantin keskikiveksi, se on varmasti mahdollista. Sinun tarvitsee vain napsauttaa ”Pyydä timanttikeskuskiveä” tuotteen kohdalla, ja otan sinuun yhteyttä ja annan sinulle sitoumuksettoman tarjouksen. Jos haluat täysin yksilöllisen suunnittelun omien toiveidesi ja unelmiesi mukaan, se on myös mahdollista. Kirjoita vain chattiin, niin saat yhteyden minuun tai johonkin muuhun suunnitteluasiantuntijaamme.

Liity Julie Abelstedtin korumaailmaan
Uusia kokoelmia, tyyliinspiraatiota, eksklusiivisia ennakkojulkaisuja ja paljon muuta.

Uusimmat tarinat

Nopea ja varma toimitus

Abelstedt tiimi pakkaa ja lähettää korusi, jotta sinulla on ne turvassa:

Suomi:2-4 arkipäivää
Euroopassa:
 2-4 arkipäivää
Yhdysvallat & Kanada: 3-5 arkipäivää
Muu maailma: 5-7 arkipäivää

Palauta 30 päivän sisällä – ei kysymyksiä!

Siinä epätodennäköisessä tapauksessa, että haluat palauttaa osan uusista Abelstedt-tuotteistasi, voit palauttaa käyttämättömät tuotteet 30 päivän kuluessa. Tarkista palautussivumme saadaksesi lisätietoja.

Arvostamme yksityisyyttäsi

Käytämme tällä sivustolla evästeitä mukauttaaksemme käyttökokemustasi ja analysoidaksemme liikennettämme. Napsauttamalla "Hyväksyn" hyväksyt kaikkien evästeiden käytön.

Julie Abelstedt
Voita 500 € koruja
Annan joka kuukausi ostosmatkan onnekkaalle Abelstedt Clubin jäsenelle. Rekisteröidy alla ja osallistu kuukausittaiseen kilpailuun.
Löydä sormuksen koko
Koko Sisähalkaisija (mm) Sisäympärysmitta (mm) US koko UK koko
XXXS 16.3 52 6 L
XXS 17.0 54 7 N
XS 18.0 57 8 P
S 18.8 60 9 R
M 19.6 62 10 T
L 20.4 65 11 V
XL 21.2 67 12 X
XXL 21.8 70 13 Z
Miten mitata

Nauhamenetelmä

1. Ota mukaan mittanauha, naru tai paperiliuska.

2. Kiedo se sen sormen ympärille, jossa käytät sormusta – jos olet luomassa sormuspinoa, mieti, mihin kohtaan sormusta sormessasi sormus istuu – ja merkitse kynällä, mihin se liittyy.

3. Aseta naru tai paperiliuska tasaiselle alustalle ja mittaa pituus viivoittimella merkkiin asti. Käytä yllä olevaa taulukkoa sovittaaksesi mitat lähimpään Abelstedtin sormuskokoon.

Measure finger for ring size

Mittaa olemassa oleva rengas

1. Valitse sormus, joka sopii jo valmiiksi hyvin sormeen.

2. Mittaa renkaan sisähalkaisija millimetreinä (mm).

3. Käytä yllä olevaa mittataulukkoa sovittaaksesi sormuksesi koon lähimpään Abelstedt-kokoon millimetreinä.

Measure ring size
Abelstedt Blue Box

Abelstedtin lahjavinkit

  • Jos olet kokojen välillä, valitse suurempi koko, jos sormus on leveä, ja pienempi koko, jos sormus on kapea.
  • Kokotaulukon kahden seuraavan koon välillä ei ole suurta eroa. Jos olet epävarma, kuuntele vaistoasi. Voit aina vaihtaa koon helpon palautusprosessimme kautta.

Palveluksessanne

Asiakaspalvelumme on aina valmis auttamaan. Keskustele kanssamme suorassa lähetyksessä tai lähetä meille sähköpostia.

Löydä sormuksen koko
Koko Sisähalkaisija (mm) Sisäympärysmitta (mm) US koko UK koko
XXS 15.3 48 4.5 I
XS 15.9 50 5.5 K
S 16.5 52 6 L
M 17.3 54 7 N
L 17.7 56 7.5 O
XL 18.5 58 8.5 Q
XXL 19.1 60 9 S
Miten mitata

Nauhamenetelmä

1. Ota mukaan mittanauha, naru tai paperiliuska.

2. Kiedo se sen sormen ympärille, jossa käytät sormusta – jos olet luomassa sormuspinoa, mieti, mihin kohtaan sormusta sormessasi sormus istuu – ja merkitse kynällä, mihin se liittyy.

3. Aseta naru tai paperiliuska tasaiselle alustalle ja mittaa pituus viivoittimella merkkiin asti. Käytä yllä olevaa taulukkoa sovittaaksesi mitat lähimpään Abelstedtin sormuskokoon.

Measure finger for ring size

Mittaa olemassa oleva rengas

1. Valitse sormus, joka sopii jo valmiiksi hyvin sormeen.

2. Mittaa renkaan sisähalkaisija millimetreinä (mm).

3. Käytä yllä olevaa mittataulukkoa sovittaaksesi sormuksesi koon lähimpään Abelstedt-kokoon millimetreinä.

Measure ring size
Abelstedt Blue Box

Abelstedtin lahjavinkit

  • Jos olet kokojen välillä, valitse suurempi koko, jos sormus on leveä, ja pienempi koko, jos sormus on kapea.
  • Kokotaulukon kahden seuraavan koon välillä ei ole suurta eroa. Jos olet epävarma, kuuntele vaistoasi. Voit aina vaihtaa koon helpon palautusprosessimme kautta.

Palveluksessanne

Asiakaspalvelumme on aina valmis auttamaan. Keskustele kanssamme suorassa lähetyksessä tai lähetä meille sähköpostia.

Jäät paitsi
Black Friday
30% ALUS KAIKESTA
Tilaa, jotta pääset alkuun myyntiin.
Kiitos!
Sinulla on nyt ennakkokäyttöoikeus.
Kopioi alla oleva alennuskoodi ja saat 30% alennuksen koko myymälästä!
BF100
black friday banner
Saat 10% alennuksen ensimmäisestä ostoksestasi
Hanki uusia kokoelmia, tyyliinspiraatiota, eksklusiivisia ennakkojulkaisuja ja paljon muuta.

10% alennus ensimmäisestä ostoksestasi - ei vähimmäissummaa
Kiitos, että olet osa korumaailmaamme!
Kopioi alla oleva alennuskoodi ja saat 10% alennuksen ensimmäisestä ostoksestasi.
105ABEC