30 päivän palautusoikeus

2-4 päivän toimitus - näe vaihtoehdot

Helppo palautus ja vaihto

Korujen hoidon ja puhdistuksen perimmäinen opas

Tässä Julie Abelstedtin korujen puhdistusoppaassa käydään läpi kaikki, mitä sinun on tiedettävä korujesi hoitamisesta, puhdistamisesta ja suojaamisesta.
Julie Abelstedt
Abelstedtin perustaja

Jos et puhdista tai huolla korujasi, kuten kihla- tai vihkisormustasi, voi seurauksena olla metallin värjäytyminen, naarmuja tai jopa timanttien tai kivien katoaminen.

Vaurioita on helppo välttää ja pitää korusi kiiltävinä kuin uudet. Se edellyttää kuitenkin, että pidät niistä huolta.

Nyt voit kuitenkin tuntea olosi täysin turvalliseksi, sillä tässä oppaassa kerron tarkalleen, miten voit sekä estää korujesi vahingoittumisen että saada ne näyttämään taas kauniilta, jos vahinko on jo tapahtunut. Käyn ensin läpi, miten ehkäiset korujesi vaurioitumisen, sitten miten ne puhdistetaan (sekä metalli että kivet) ja lopuksi, mitä voit tehdä, jos vahinko on jo tapahtunut eikä koruja voi pelastaa puhdistamalla.

Tarkastellaan ensin hopeakoruja ja kullattuja hopeakoruja.

Hopeakorut ja kullatut hopeakorut

Hopeakorut voivat ajan myötä hapettua (saada mustia täpliä tai tummua), jos niitä ei kiilloteta, puhdisteta ja hoideta. Abelstedtin hopeakorut eivät ole poikkeus. Sterlinghopea on jalometalli, joka vaatii aika ajoin puhdistusta. Kullatut hopeakorut voivat myös hapettua ja saada mustia täpliä, ja siksi on myös tärkeää, että puhdistat ne.

Selitän kohta, mitä pitää tehdä, jos korusi on kullattu. Jos olet epävarma siitä, mitä kullatut hopeakorut ovat, tässä on lyhyt selitys.

Mikä on kullatut hopeakorut?

Kullattu hopeakoru on kiinteä hopeakoru, jossa on kultapinnoite, joka on vain hopean pinnalla. Joten kun koru kuluu, hopean väri alkaa tulla esiin, koska koko sormus ei ole kultaa. Siksi on tärkeää, että kiinnität erityistä huomiota kullattuihin hopeakoruihisi, sillä muuten pinnoite haalistuu nopeasti ja korusi alkavat muuttua hopeisiksi.

Ennaltaehkäisy suojellakseen: Hopeakorujen ja kullattujen hopeakorujen säilyttäminen.

Jos haluat olla täysin varma siitä, että korusi eivät pimene, älä vain laita niitä korurasiaan. Laita ne pieneen korupussiin, joka pitää mahdollisimman paljon happea poissa koruista.

Varmista ennen korujen säilyttämistä, että ne ovat puhtaita ja kuivia. Kosteus voi aiheuttaa metallin haalistumista tai hajoamista paljon nopeammin. Ja jos korusi on kullattu, kosteus voi saada pinnoitteen katoamaan nopeammin.

Suosittelen poistamaan kaiken lian ja hapettumisen hopeakoruista, joita on säilytettävä yli viikon ajan. Likaisten korujen säilyttäminen pitkään (korutyypistä riippumatta) voi aiheuttaa vakavia pinnoitusongelmia.

Kuinka kiillottaa ja puhdistaa hopeakorut ja kullatut korut

Kun suosikkisormuksesi alkaa haista oudolta metallilta tai kun kaulakorusi näyttää tahraiselta, on aika kiillottaa korusi. Onneksi se on kuitenkin helppoa, jos sen tekee oikein. Hapettumista tapahtuu myös kullatuissa hopeakoruissa.

Seuraavassa on kolme päämenetelmää hopeakorujen puhdistamiseen:

Kotitekoinen puhdistusaine: Voit saada hopeakorusi kiiltämään uudelleen liottamalla niitä 1/2 kupillista valkoista etikkaa, johon on sekoitettu 2 ruokalusikallista leivinjauhetta, kahden tai kolmen tunnin ajan. Huuhtele sitten kylmällä vedellä ja kuivaa huolellisesti. HUOMAUTUS: Jos korusi on tehty kullattua hopeaa, en suosittele tätä menetelmää, koska se voi rikkoa pinnoitteen.

Nestemäinen hopeanpuhdistusaine: Jos haluat helpomman ratkaisun, suosittelen aina käyttämään pientä määrää hopeanpuhdistusainetta pehmeällä liinalla, jota hierot varovasti pinnalle useita kertoja. Tämä poistaa mahdolliset tahrat ja tummat raidat. Hopeapuhdistusainetta voi ostaa useimmista suurimmista supermarketeista.

Hopean kiillotusliina: Hopean kiillotusliina on myös hyvä ratkaisu, jos haluat olla erityisen hellävarainen hopeakoruillesi. Voin suositella tätä erityisesti kullattujen hopeakorujen kanssa, koska haluamme säästää kullattua hopeaa.

Miten saada kultaus kestämään pidempään?

Kun ostat kullattuja koruja, on otettava huomioon, että korut ovat hopeaa ja että niiden pinnalla on vain 18 karaatin kultaa oleva pinnoite.

Sormukset ovat erityisen alttiita, koska ne ovat jatkuvasti kosketuksissa monien pintojen, kuten pöytien, kahvojen jne. kanssa. Siksi sormuksia on helpompi käyttää kuin korvakoruja tai kaulakoruja. Jos haluat sormuksen, joka säilyttää kultaisen värinsä ilman, että sinun tarvitsee olla varovainen, sinun on ostettava sormus, joka on valmistettu puhtaasta kullasta, mutta tällöin hinta on valitettavasti myös täysin erilainen.

Kultauksen säilyttämiseksi on tärkeää ottaa sormus pois, kun nukut, kuntoilet, käyt suihkussa ja peset käsiä, sillä nämä asiat voivat kuluttaa koruja nopeammin.

Muista pitää korut kuivina. Pinnoite katoaa nopeimmin, jos korusi joutuvat kosketuksiin kosteuden ja nesteiden kanssa.

Seuraavassa on vain muutama lisävinkki kulloituksen säilyttämiseen:

 1. Poista korut ennen uintia kloori- tai suolavedessä tai kun olet yleensä kosketuksissa veden kanssa, joka voi osua kullattuihin koruihisi.
 2. Poista korut ennen hikoilua aiheuttavaa toimintaa.
 3. Odota korujen pukemista, kunnes olet levittänyt voidetta, meikkiä, hajuvettä jne. ja alue on kuiva.
 4. Poista korut, jos haluat saattaa ne kosketuksiin jonkin kovan esineen kanssa (esimerkiksi poista sormus ennen painojen nostamista).
 5. Säilytä pinnoitettuja koruja siten, että ne eivät hankaa muita kovia pintoja vasten ja että ne voidaan sulkea muovipussiin tai samettipussiin (yksi säiliö korua kohti on ihanteellinen).

Jos korusi on jo menettänyt pinnoitteensa, kaikki ei ole vielä menetetty. Voit puhaltaa koruihisi uuden elämän puhaltamalla ne uudelleen 18 tai 24 karaatin kullalla paikallisessa kultasepässä.

Abelstedtillä kaikki kullatut korumme tarkastetaan laadunvalvonnassa, jotta varmistetaan, että kullapinnoitus on tarkalleen 10 mikronia. Muiden korumerkkien normaali pinnoite on yleensä 3-5 mikronia, joten Abelstedtin korujen pinnoite on siksi paksu. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, etteikö pinnoite voisi haalistua, jos et pidä siitä huolta.

Kulta ja valkokulta

Nyt tiedät, miten hopeakorut puhdistetaan, mutta entä kultakorut? On vähintään yhtä tärkeää, että puhdistat kulta- ja valkokultaiset korusi, vaikka ne eivät hapettuisikaan kuten hopea. On myös tärkeää, että teet sen oikealla tavalla, sillä muuten saatat vaarantaa valkokultaisen sormuksesi rodiumpinnoitteen, tehdä tarpeettomia naarmuja jne.

Kuinka säilyttää kulta- ja valkokultaisia koruja

Älä säilytä kultakoruja vetoisessa, kosteassa tai kylmässä kaapissa tai lämpimässä, suljetussa tilassa. Säilytä niitä sen sijaan huoneenlämmössä suoran auringonvalon ulkopuolella. Valitse myös paikka, jossa kosteus on jatkuvasti alhainen.

Monet korurasiat ovat kovaa muovia ja puuta, mutta hienoille kultakoruille kannattaa löytää sellainen, jossa on pehmeä kangasvuori. Näin et ota riskiä, että kulta vahingoittuu naarmuilla. Parasta on, että laitat korut erilliseen muovi- tai korupussiin, jotta korut eivät hankaa toisiaan vasten.

Kuinka kiillottaa ja puhdistaa kultakorut

Valkoinen kulta

Valkokultaisten korujen hoito on hieman vaikeampaa kuin keltakullasta tai platinasta valmistettujen sormusten. Syynä on se, miten valkokulta valmistetaan: Se koostuu keltakullasta, jota sekoitetaan valkoisiin metalleihin ja pinnoitetaan pinnoitteella (yleensä rodiumilla) kellertävän värin peittämiseksi. Jotta et pilaa rodiumia ja puhdista valkokultaista sormusta kunnolla, noudata alla olevia ohjeita:

 1. Valmista puhdistusliuos sekoittamalla mietoa saippuaa ja lämmintä vettä. Älä käytä klooria tai muita voimakkaita kemikaaleja sisältäviä pesuaineita.
 2. Liota valkokultasormusta liuoksessa 20-30 minuuttia.
 3. Hankaa rengasta varovasti pehmeällä liinalla tai harjalla lian poistamiseksi.
 4. Huuhtele sormus haalealla vedellä saippuajäämien poistamiseksi.
 5. Pyyhi valkokultainen sormus puhtaalla pyyhkeellä.

Vinkki: Jos rengas on erityisen likainen, voit lisätä veteen muutaman tipan ammoniakkia.

Tärkeää: Älä käytä hankaavia aineita valkokultaisen sormuksen hankaamiseen, jotta sen pinnoite ei vahingoituisi. Vaikka rodiumpinnoitus on melko kestävä eikä se todennäköisesti kulu pois yhden puhdistuskerran jälkeen, kovien materiaalien toistuva käyttö valkokullan pinnalla vaikuttaa pintaan tuntuvasti.

Jos sormuksesi on naarmuuntunut, voit aina viedä sen kultasepänliikkeeseen ja hioa naarmut pois. Jos valkokultaa kuitenkin kiillotetaan liian usein, sen rodiumpinnoite kuluu nopeasti pois. Jos näin käy, voit pinnoittaa sormuksen uudelleen rodiumilla.

Ennemmin tai myöhemmin valkokultaisen korun pinnoite on kunnostettava, mutta se, kuinka nopeasti pinnoite kuluu, riippuu siitä, kuinka usein käytät ja kiillotat sormustasi.

Kulta

Keltaisen kullan kanssa ei tarvitse olla yhtä varovainen kuin valkokullan kanssa. Puhdistuksessa ei kuitenkaan pidä käyttää liian voimakkaita puhdistusaineita tai liian kuumaa vettä (puhumattakaan puhdistusaineista, jotka jauhavat kultaa liikaa).

Useimmissa tapauksissa puhdistusliina pystyy poistamaan lian ja lian kultasormuksesta, mutta jos haluat sen olevan erityisen puhdas, suosittelen käyttämään tätä vinkkiä:

 1. Täytä kulho kuumalla (kiehumattomalla) vedellä ja lisää muutama tippa astianpesuainetta.
 2. Laita korut veteen ja anna niiden liota 10-15 minuuttia.
 3. Käytä pehmeää hammasharjaa tai maaliharjaa lian irrottamiseen. Voit myös käyttää pehmeää liinaa säästämään koruja hieman enemmän.
 4. Huuhtele korut hanan alla ja pyyhi ne sitten varovasti kuivalla liinalla tai puhdistusliinalla.

Kuinka puhdistaa jalokivet ja jalokivet koruissasi

Jos korusi kivet ovat alkaneet näyttää tummilta tai ne ovat menettäneet kiiltoaan, se johtuu varmasti siitä, että ne ovat likaisia, jolloin valo ei enää heijastu läpi. Sitä voi kuitenkin olla hieman vaikea korjata, koska kiven alla on paljon likaa, eikä sitä siksi ole aina helppo poistaa. Seuraavassa kerrotaan, mitä sinun on tehtävä saadaksesi kivet jälleen kauniiksi vahingoittamatta niitä.

Yleisimmin käytetty puhdistusmenetelmä jalokiville ja jalokiville

Yleisin ja hellävaraisin tapa puhdistaa korujen kivet on tehdä se kotona tällä tee-se-itse-ratkaisulla: astia, haaleaa vettä, pehmeä hammasharja ja mieto astianpesuaine.

Mitä miedompi saippua, sitä parempi. Jos haluat tehdä siitä vielä puhtaamman, sekoita kulhoon tippa astianpesuainetta ja hieman haaleaa vettä. liota koruja seoksessa muutaman minuutin ajan. Poista sitten lika ja roskat varovasti hammasharjalla. Yritä päästä hammasharjalla kiven taakse, sillä siellä on usein likaa. Jos lika on vaikeapääsyisissä paikoissa, voit irrottaa sitä varovasti hammastikulla.

Kun puhdistat koruja, huomioi mahdolliset irtokivet tai korjattavat vauriot. Jos kivet ovat irronneet, lopeta korun käyttäminen, kunnes se voidaan korjata. Taputtele korut lopuksi kuiviksi ja anna niiden kuivua ilmakuivaksi kokonaan ennen kuin laitat ne takaisin säilytykseen.

Mitä välttää puhdistettaessa jalokiviä ja koruja kiviä Stones

Joitakin korjaustoimenpiteitä, joita ei pitäisi koskaan käyttää korukivien puhdistuksessa, ovat kloori tai hankausaineet, kuten hammastahna. Nämä syövyttävät aineet sisältävät kemikaaleja, jotka voivat vahingoittaa jalokiviä ja metalleja.

Vältä korujen puhdistamista pesualtaan lähellä, ja muista tarvittaessa peittää pesualtaan viemäri, jotta korut eivät lipsahda kädestäsi ja putoa viemäriin.

Etkö vieläkään saa korujasi puhtaaksi, vai onko kultaus jo pudonnut pois?

Jos olet kokeillut kaikkia edellä mainittuja puhdistusvaihtoehtoja, suosittelen, että hankit itsellesi ultraäänipuhdistimen tai käyt lähimmän korukauppiaasi luona, jotta hän puhdistaa korut ultraäänipuhdistimella. Tämä poistaa yleensä lian ja voi saada aikaan tuloksia, joita et voi kuvitellakaan. Jos olet jo käynyt pikaisesti paikallisessa koruliikkeessä, voit myös pyytää häntä kiillottamaan korusi tai mahdollisesti pinnoittamaan kullatut korusi uudelleen, jos luulet, että kulta alkaa kulua.

Toivottavasti tämä opas on antanut sinulle kaiken tarvittavan, jotta voit pitää korusi kauniina monta vuotta. Jos ei, olet aina tervetullut kirjoittamaan meille chatin tai sähköpostin kautta, ja silloin voimme varmasti vastata kaikkiin koruihisi liittyviin kysymyksiin.

Liity Julie Abelstedtin korumaailmaan
Uusia kokoelmia, tyyliinspiraatiota, eksklusiivisia ennakkojulkaisuja ja paljon muuta.

Uusimmat tarinat

Nopea ja varma toimitus

Abelstedt tiimi pakkaa ja lähettää korusi, jotta sinulla on ne turvassa:

Suomi:2-4 arkipäivää
Euroopassa:
 2-4 arkipäivää
Yhdysvallat & Kanada: 3-5 arkipäivää
Muu maailma: 5-7 arkipäivää

Palauta 30 päivän sisällä – ei kysymyksiä!

Siinä epätodennäköisessä tapauksessa, että haluat palauttaa osan uusista Abelstedt-tuotteistasi, voit palauttaa käyttämättömät tuotteet 30 päivän kuluessa. Tarkista palautussivumme saadaksesi lisätietoja.

Arvostamme yksityisyyttäsi

Käytämme tällä sivustolla evästeitä mukauttaaksemme käyttökokemustasi ja analysoidaksemme liikennettämme. Napsauttamalla "Hyväksyn" hyväksyt kaikkien evästeiden käytön.

Julie Abelstedt
Voita 500 € koruja
Annan joka kuukausi ostosmatkan onnekkaalle Abelstedt Clubin jäsenelle. Rekisteröidy alla ja osallistu kuukausittaiseen kilpailuun.
Löydä sormuksen koko
Koko Sisähalkaisija (mm) Sisäympärysmitta (mm) US koko UK koko
XXXS 16.3 52 6 L
XXS 17.0 54 7 N
XS 18.0 57 8 P
S 18.8 60 9 R
M 19.6 62 10 T
L 20.4 65 11 V
XL 21.2 67 12 X
XXL 21.8 70 13 Z
Miten mitata

Nauhamenetelmä

1. Ota mukaan mittanauha, naru tai paperiliuska.

2. Kiedo se sen sormen ympärille, jossa käytät sormusta – jos olet luomassa sormuspinoa, mieti, mihin kohtaan sormusta sormessasi sormus istuu – ja merkitse kynällä, mihin se liittyy.

3. Aseta naru tai paperiliuska tasaiselle alustalle ja mittaa pituus viivoittimella merkkiin asti. Käytä yllä olevaa taulukkoa sovittaaksesi mitat lähimpään Abelstedtin sormuskokoon.

Measure finger for ring size

Mittaa olemassa oleva rengas

1. Valitse sormus, joka sopii jo valmiiksi hyvin sormeen.

2. Mittaa renkaan sisähalkaisija millimetreinä (mm).

3. Käytä yllä olevaa mittataulukkoa sovittaaksesi sormuksesi koon lähimpään Abelstedt-kokoon millimetreinä.

Measure ring size
Abelstedt Blue Box

Abelstedtin lahjavinkit

 • Jos olet kokojen välillä, valitse suurempi koko, jos sormus on leveä, ja pienempi koko, jos sormus on kapea.
 • Kokotaulukon kahden seuraavan koon välillä ei ole suurta eroa. Jos olet epävarma, kuuntele vaistoasi. Voit aina vaihtaa koon helpon palautusprosessimme kautta.

Palveluksessanne

Asiakaspalvelumme on aina valmis auttamaan. Keskustele kanssamme suorassa lähetyksessä tai lähetä meille sähköpostia.

Löydä sormuksen koko
Koko Sisähalkaisija (mm) Sisäympärysmitta (mm) US koko UK koko
XXS 15.3 48 4.5 I
XS 15.9 50 5.5 K
S 16.5 52 6 L
M 17.3 54 7 N
L 17.7 56 7.5 O
XL 18.5 58 8.5 Q
XXL 19.1 60 9 S
Miten mitata

Nauhamenetelmä

1. Ota mukaan mittanauha, naru tai paperiliuska.

2. Kiedo se sen sormen ympärille, jossa käytät sormusta – jos olet luomassa sormuspinoa, mieti, mihin kohtaan sormusta sormessasi sormus istuu – ja merkitse kynällä, mihin se liittyy.

3. Aseta naru tai paperiliuska tasaiselle alustalle ja mittaa pituus viivoittimella merkkiin asti. Käytä yllä olevaa taulukkoa sovittaaksesi mitat lähimpään Abelstedtin sormuskokoon.

Measure finger for ring size

Mittaa olemassa oleva rengas

1. Valitse sormus, joka sopii jo valmiiksi hyvin sormeen.

2. Mittaa renkaan sisähalkaisija millimetreinä (mm).

3. Käytä yllä olevaa mittataulukkoa sovittaaksesi sormuksesi koon lähimpään Abelstedt-kokoon millimetreinä.

Measure ring size
Abelstedt Blue Box

Abelstedtin lahjavinkit

 • Jos olet kokojen välillä, valitse suurempi koko, jos sormus on leveä, ja pienempi koko, jos sormus on kapea.
 • Kokotaulukon kahden seuraavan koon välillä ei ole suurta eroa. Jos olet epävarma, kuuntele vaistoasi. Voit aina vaihtaa koon helpon palautusprosessimme kautta.

Palveluksessanne

Asiakaspalvelumme on aina valmis auttamaan. Keskustele kanssamme suorassa lähetyksessä tai lähetä meille sähköpostia.

Jäät paitsi
Black Friday
30% ALUS KAIKESTA
Tilaa, jotta pääset alkuun myyntiin.
Kiitos!
Sinulla on nyt ennakkokäyttöoikeus.
Kopioi alla oleva alennuskoodi ja saat 30% alennuksen koko myymälästä!
BF100
black friday banner
Saat 10% alennuksen ensimmäisestä ostoksestasi
Hanki uusia kokoelmia, tyyliinspiraatiota, eksklusiivisia ennakkojulkaisuja ja paljon muuta.

10% alennus ensimmäisestä ostoksestasi - ei vähimmäissummaa
Kiitos, että olet osa korumaailmaamme!
Kopioi alla oleva alennuskoodi ja saat 10% alennuksen ensimmäisestä ostoksestasi.
105ABEC